Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

FINO I JEFTINO 9 izvrsnih jela u zagrebačkim restoranima za mali novac

zlatna-skoljka-srdele

Korona i potres doveli su zagrebačko ugostiteljstvo u borbu za preživljavanje. Što je, pak, prouzročilo značajnu demokratizaciju gastronomske scene kad je riječ o odnosu cijene i kvalitete. U Zagrebu se doslovno nikad nije moglo bolje jesti za manje novca.

Mnoga nova restoranska jela relaksirajuće su jeftina, a nekim starim klasicima cijene su godinama iste, kao da inflacija ne postoji. Evo našeg izbora zaista izvrsnih jela po veoma niskim do šire prihvatljivim cijenama, u različitim ugostiteljskim žanrovima.

1. Spring Rolls, Saralee’s Thai Streetfood, 19 kuna

saralees-spring-rolls

Osim što se radi o najhrskavijim i najukusnijim klasičnim, starinskim spring rollsima u gradu, porcija sadrži tri a ne dvije rolice kao što je uobičajeno, što znači da vrijedi više od snacka.

2. Srdele s roštilja, Zlatna školjka, 38 kuna

zlatna-skoljka-srdele

Ovo je naš apsolutni zagrebački favorit u niskom rangu cijena. Prvo, obožavamo srdele. Drugo, srdele u Zlatnoj školjki uvijek su svježe. Kad ih nema u ribarnici, nema ih ni u restoranu. Uz srdele gosti dobivaju krumpir s blitvom.

3. Karaage bun, Tori Street Food, 40 kuna

tori-karaage

Sendvič s prženom piletinom, katsu umakom, daikonom i majonezom s wasabijem spada među najuspjelije verzije bao sendviča u Zagrebu. Za 40 kuna dobit ćete dva sendviča , što je sasvim dovoljno za zasitan ručak.

4. Pepperoni Pizza, Rikula, 40 kuna

pepperoni-rikula

Mala pepperoni pizza u sasvim solidnoj pizzeriji u Banjavčićevoj prepuna je kobasice, što je čini finom i zasitnom. Trebali bi koristiti mozzarellu umjesto uobičajenog sira za pizzu, što bi možda diglo cijenu za par kuna ali i kvalitetu za tridesetak posto.

5. Punjene paprike, Šalša, 44 kune

Ultrapopularna zalogajnica na Trešnjevki poznata je po tome što jednostavnim jelima uvijek daje mali dodir gastronomije. Tako se i njihove filane paprike, među najjeftinijima u Zagrebu, ne pune miješanim mesom nego mljevenim ramstekom.

6. Carpaccio, Batak, 49 kuna

carpaccio

Vrlo korektna, srednje tanko narezana govedina poslužena je na rikuli, s grana padanom i šipkovim sjemenkama.  Koliko znamo, ovo je najjeftiniji goveđi carpaccio u gradu. Batak za isti novac prodaje i tartar biftek.

7.  Pohani inćuni s krumpirovom salatom, Vinodol, 58 kuna

Vinodolovi pohani inćuni dokaz su da se i u klasičnom, velikom restoranu u centru grada može dobro i obilno jesti za vrlo prihvatljiv novac. Inćuni filirani u obliku leptira jako su hrskavi, a krumpirova salata s malo rikule prvorazredna.

8. Pašteta od gusje jetre, Lari & Penati, 65 kuna

lari-penati-pasteta

Bistro u Petrinjskoj spada među rijetka mjesta u ovom dijelu svijeta gdje prava gusja jetra možete jesti za manje od deset eura. Foie gras su ozbiljna delikatesa, koja u trgovinama košta bitno više.

9. Murgh Curry, Royal India, 60 kuna

royal-india-murgh

Klasični, ljuti i aromatični angloindijski crveni curry od piletine jedno je od jeftinijih i najboljih glavnih jela u Royal Indiji. Budući da uz curry morate posebno naručiti rižu ili naan, stvarna se cijena penje na osamdesetak kuna, što murgh curry stavlja na začelje ove liste.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.