Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

KANTINON SE VRATIO Danas smo ondje ručali jako dobar fritto misto i dosta originalne njoke od patlidžana

kantinon-1

Cantinon je dugo godina uz Rio bio naš omiljeni restoran na rovinjskoj rivi. No Cantinon, prostrana oštarije u teškom tamnom drvu, u jednom je trenutku izgubila chefa i profesionalni fokus. Hrana je postala nedopustivo amaterska, s mesom punim žilica i hrskavica , i s amaterski rezanim povrćem. Otkako je veliki chef Jeffrey Vella preuzeo odgovornost za svih 128 Maistrinih restorana, Cantinon doživljava renesansu.

kantinon-2

Cantinon je uvijek bio lokalna konoba, s nešto zanimljivih istarskih jela od kojih su najfinija bila ona na žlicu. Sada je sekcija istarskih jela pojačana zgodnim predjelima poput paštete od ugora i carpaccia od lokalne bijele ribe. 

Među velikim glavnim jelima ističu se brancin u soli i T-bone steak, a među kuhanim jelima rižoto s komoračem i sipica i njoki od patlidžana u umaku od pečenih rajčica sa sirom Veli Jože. Tu su naravno i tartar od boškarina, dagnje na buzaru, brudet od lignji i fritto misto.

Dok su se na Rovinj spuštali gustim oblaci a vjetar ljetnu odjeću činio nedostatnom, sjeli smo na rani ručak za Cantinonov stol uglavljen u vratima restorana prema ulici koji utjelovljuje prirodu žanra bistros kontakt s uličnom gužvom.

kantinon-3

Naručili smo njoke od patlidžana i fritto misto. Patlidžani su izvrsno povrće za njoke. Kad nakon raznovrsnih termičkih obrada dobijete gusti pire, pomiješajte ga s jajem, sirom i dvadesetak posto brašna. Dobit ćete originalne i intenzivno ukusne njoke, koji su plivali u bogatom umaku od pečene rajčice.

Fritto misto, koji se sastojao od trilje, srdela, girica i lignji, bio je perfektno hrskav, ugodan i zabavan: comfort food u jako dobrim izdanju. Dva velika jele, butelju Fakinove malvazija i bocu Jamnice platili smo 390 kuna, što uistinu nije skupo za najuspješnije hrvatsko ljetovalište.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.