Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Twinings je lansirao Cold Infuse, cold brew čajeve koje u 5 minuta možete napraviti u bočici vode. Probali smo ih

twinnings

Na početku ljeta, sezone ledenih čajeva i hladnih voćnih čajeva, Twinings je izišao s inovativnim novim proizvodom koji pokriva gotovo sve potrebe koje možemo zamisliti kada je riječ o osvježavajućim ljetnim napicima. 

Twinings Cold Infuse su mješavine voća i bilja za cold brew infuzije. Cold brew čajevi, kave i infuzije fenomenalno su rješenje za ljeto. Riječ je o izuzetno osvježavajućim pićima čiji okusi zbog pripreme s hladnom vodom ostaju bogati, a zadržavaju i delikatne note. Jedino što nas sprečava da ih češće pripremamo jest vrijeme; cold brew tehnika zahtijeva dugo namakanje ili sporo filtriranje. 

Twiningsova inovativna ideja uklanja tu prepreku, jer s Cold Infuse svoj cold brew čaj možete napraviti doslovno u hodu. Procedura je krajnje jednostavna. U bočicu s pola litre hladne vode stavite vrećicu infuzije, pustite da stoji pet minuta, promućkate (ili promiješate ako je pripremate kod kuće) i uživate u osvježavajućem napitku bez šećera. Twinings Cold Infuse može se kupiti u trgovinama Deliiicije, za 29,99 kuna.

U svakoj kutiji Twinings Cold Infusea je 12 vrećica s mješavinom hibiskusa, šipka i voća kombiniranih u prilično finim okusima. Kutije dobro čuvaju arome, zapečaćene su i imaju navojne poklopce pa vam ormari neće mirisati na jagode i mango. Vrećice nisu paprinate nego od fine mrežice u obliku piramide, tako da se neće dezintegrirati ako ih dulje ostavite u vodi. Twinings Cold Infuse možete u vodi držati i dulje od pet minuta ili ga raditi u većoj koncentraciji ako želite intenzivniji okus. U trgovinama Deliciiije Twinning Cold Infuse može se kupiti u tri okusa. 

Izrazito ljetni Lubenica-jagoda-menta napravljen je s hibiskusom, ciklom i šipkom. Egzotični Marakuja-mango-crvena naranča dolazi s bijelim hibiskusom i šipkom, komadićima jabuke i prženog korijena cikorije. Energizirajući Limun-naranča-đumbir također je napravljen s bijelim hibiskusom, šipkom, jabukom i cikorijom.

Lubenica-jagoda-menta je najzabavniji od tri okusa, toliko intenzivan da vam slatki zreli mirisi lubenica i jagoda ostaju u čaši dugo nakon što popijete čaj. Menta naglašava prirodnu slatkoću i svježinu, a najukusniji je kad mu se doda malo mente i dosta leda. Lubenica-jagoda-menta svidio se i djeci iako nema ni tragova šećera. 

Ako ljeti volite piti vodu s limunom, Twinings Cold Infuse Limun-naranča-đumbir idealan je način da tu naviku obogatite. Ovaj izrazito osvježavajući napitak odlično nam je funkcionirao na treninzima, joggingu i na trekkingu. Odlično je rashlađujuće piće za najtoplije ljetne dane, bazene i plaže ali i kao prvo večernje piće. S malo đumbira, svježeg soka naranče i koricom limuna, dobit ćete pristojan bezalkoholni koktel. 

Najraskošniji od sva tri okusa, Marakuja-mango-crvena naranča zapravo nas je inspirirao da Twinings Cold Infuse isprobamo u laganim, jednostavnim cold brew tea koktelima bez šećera.

Marakuja-mango-crvena naranča jednostavno traži karipske okuse. Pijte je s dobrim bijelim ili tamnim rumom, malo kokosove vode i jako puno svježe mente. Limun-naranča-menta asocirao nas je na mule koktele. U čašu stavite votku, malo bittera i svježeg limunova soka, dosta leda i dolijte Twinings Cold Infuse Limun-naranča-đumbir. U čašu dodajte par grančica svježe mente, tankim sliceom đumbira ili garnirajte koricom limuna (tanko narežite koricu i savijte je pa njome prođite rub čaše, esencijalna ulja cijelo će vam piće namirisati sunčanim limunskim aromama). Twinings Cold Infuse Lubenica-jagoda-menta idealan je za neku vrstu Strawberry Gin Smasha. U čaši zdrobite listiće mente, dodajte neki mekši ili rose gin, svježi sok limuna, puno leda i dolijte Twinings Cold Infuse. U čašu dodajte nekoliko jagoda prerezanih napola. Sve ove kombinacije možete napraviti i bez alkohola. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.