Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hotel Osijek drastično se preuređuje i hrabro, premda pomalo nesigurno, kroči prema petoj zvjezdici

Osječki hotel Osijek smješten na Dravi s lijepim pogledima na rijeku i obližnji bijeli pješački most, naša je redovita baza kad putujemo u Slavoniju. Osoblje je efikasno i pristojno, sobe udobne, lokacija optimalna, u strogom centru, s velikim lako dostupnim parkiralištem. Hotel Osijek u zadnjih se nekoliko mjeseci počeo drastično mijenjati. I to nabolje.

U ponedjeljak navečer dobili smo sobu 1001 na desetom katu. Kasnije smo doznali da su se gornji katovi počeli preuređivati u vrijeme epidemije. 

hotel-osijek-9

Soba 1001 veoma je prostrana, s najatraktivnijim zamislivim pogledima na rijeku, s golemim televizorom (ekran je vjerojatno veći od 100 centimetara), s velikom luksuznom mramornom kupaonicom, opremljenom Rituals kozmetikom, i s jako udobnim, mekanim debelim i čvrstim krevetom.

Ta je soba uređena po standardu poslovnih hotela s pet zvjezdica i daleko je bolja od bilo koje druge hotelske sobe u kojoj smo spavali u Slavoniji i Baranji.

hotel-osijek-1

Međutim, da bi hotel Osijek, koji ima četiri zvjezdice, zaista mogao konkurirati za pet zvjezdica, potrebno je poboljšati nekoliko detalja ali i poduzeti par strateških zahvata .

Kad je riječ o detaljima, u sobi na radnom stolu kraj televizora stoji meni za minibar, ali u minibaru nema ničega (što smo nadoknadili buteljkom izvrsne Mihaljeve Graševine iz 2019. iz room servicea).

Kad upalite televizor, na meniju je izlistan Netflix ali on zasad nije dostupan. Ručnici u raskošno uređenoj kupaonici tanki su i gotovo tvrdi, i zaista nikako ne odgovaraju skupom kamenu, odličnoj tuš kabini i velikom ogledalu.

hotel-osijek-6

No, to su detalji koji se mogu riješiti za 48 do 96 sati. Stvarni je problem ulaz u hotel. Atrij i recepcija doimaju se hladno i bezlično. Hotel koji zaista želi impresionirati goste mora imati impresivne (nipošto kičaste) javne prostore, pogotove one s kojima se gosti prvi susreću.  Hotel Osijek to zasad nema.

osijek-hotel-lobi

Ako hotel Osijek doista želi krenuti prema pet zvjezdica kao što sugerira uređenje sobe 1001, morat će promijeniti sadašnji ulazni javni prostor, recepciju i lounge bar.  I bez tih promjena Osijek je jako dobar hotel, koji pruža izvrsnu vrijednost za novac; veliku i jako udobnu sobu na desetom katu platili smo 850 kuna.

No Osijek je lijep, civiliziran , plemeniti grad, koji zaslužuje bar jedan hotel s pravih pet zvjezdica.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.