Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Osječki American bar Dollar preživio je lockdowne s promjenjivim uspjehom

dollar-bar-1

Prije dvije godine American bar Dollar bio je uvjerljivo najuzbudljiviji restoran u Osijeku. Chef Nenad Komes pekao je neke od boljih i opakijih steakova u Hrvatskoj, prženi koluti luka bili su neodoljivi, a pivska lista uzorna.

Korona je, međutim, ostavila vidljive ožiljke na American baru Dollar, kao i u drugim segmentima osječkog ugostiteljstva; dražesni wine bar Vinska mušica trenutno je zatvoren. Duga pivska karta American bara koju gosti i danas dobivaju čim sjednu, potpuno je neupotrebljiva jer od oko 25 piva s menija barem ih dvadeset nema.

Nakon što nam je konobarica, koja je svo vrijeme nosila masku premda smo sjedili na ulici preko puta Katedrale, nabrojala čega sve nema, naručili smo lokalni Becker Pale Ale, koji se pokazao čvrstim i dobrim.

dollar-bar-5

Ni jelovnik nije sasvim točan. Pokušali smo naručiti gyoze, da bi nas šarmantna konobarica izvijestila kako gyoza nema još od početka lockdowna. Pa smo naručili biftek i BBQ burger.  Biftek je bio upravo uzorno pečen, smeđe-crn izvana i crven iznutra, kao da sjedimo u ozbiljnom steakhouseu. Meso je imalo snažan okus i onu neodoljivu putrastu teksturu. Burger je, nažalost, teško sfušan i substandardan, s prepečenim mesom i nimalo hrskavom, nedoprženom pancetom.  

dollar-bar-2

American bar Dollar u ponedjeljak navečer bio je ugodno pun i živahan; osoblje je iznimno profesionalno, a gospođa koja mijenja glavnog chefa (gospodin Komes trenutno otvara American bar Dollar na Krku) zaista se potrudila oko bifteka ali je uzgubila koncentraciju na burgeru.

dollar-bar-3

American bar Dollar doima se poput talijanskih poratnih restorana iz Moravijinih Rimskih priča. On se očigledno bori s posljedicama lockdowna i bitno je slabiji nego prije dvije godine. Svejedno, radi se o konceptu koji treba podržati, jer American bar Dollar daje puno živosti centru najljepšeg slavonskog grada i jer su bar neka jela i dalje vrlo dobra, poput našeg bifteka.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.