Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jadranka je zasluženo jedan od najuspješnijih dnevnih bistroa u Zagrebu

jadranka

Jadranka u Vukovarskoj blizu Zagrepčanke spada među trajnije fenomene zagrebačke restoranske pozornice Danas prije podneva stolovi na njenoj neobično ugodnoj terasi, neobično ugodnoj s obzirom na žestok i neugodan promet u Vukovarskoj, bili su uglavnom rezervirani, a u sali je već nekoliko ljudi uživalo u ranom ručku.

I tako je godinama; Jadranka je, uz Šalšu, vjerojatno najpopularnije mjesto za ručak na području Vukovarske i Trešnjevke. S tim da je Jadranka bitno skuplja od Šalše. Tajna Jadrankinog uspjeha leži u dobrom omjeru visokog i niskog stila, i pojedinim posebnostima. Danas ste u Jadranki mogli dobiti jednostavno varivo s govedinom za neki masovno prihvatljiv novac, ali i genijalna Rougieva gusja jetra, losos na kremi od manga ili biftek, koji nije skuplji nego u Budweiseru.

Kuhanje je tehnički precizno i umjereno sezonski orijentirano, pa se u utorak kuhala juha od kopriva i pripremao cheesecake s jagodama. Vinska karta je izvanredna. Budući da je Jadranka u vlasništvu MIVE, jednog od vodećih hrvatskih vinskih distributera, pedesetak vina svakodnevno se toči na čaše, uključujući i Veuve Clicquot. Servis je iznimno profesionalan. Kombinacija dobre hrane u nizu popularnih formata, velikih porcija i frnomenalne vinske liste zaslužna je za Jadrankin uspjeh. Jadranka radi od 12 do 18 sati, od ponedjeljka do petka.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.