Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Chef Goran Kočiš, s kojim je Noel dobio Michelinovu zvjezdicu, postao je konzultant za Podravkin mesni program

kocis-kuhinja

Danas smo na Sparovim policama vidjeli velike kutije s još većim slovima Pulled Pork. Iznad natpisa otisnuta je fotografija Gorana Kočiša, jednog od najboljih hrvatskih kuhara. Gospodin Kočiš bio je suvlasnik i glani chef Noela, u vrijeme kad je taj restoran osvojio Michelinovu zvjezdicu. Gospodin Kočiš napustio je Noel prije više od godinu dana jer mu se nije dalo živjeti u velikom i razrušenom gradu, i jer se nije želio neprekidno utrkivati s kriterijima za Michelinove zvjezdice.

U kasno ljeto lanjske godine mesni odjel Podravke angažirao je Kočiša kao svog posebnog konzultanta. Poslije dugih i minucioznih priprema, na tržištu se, dakle, pojavio Pulled Pork, prvi Podravkin proizvod s Kočiševim potpisom. U pripremi je još čitav niz Podravkinih proizvoda s Kočiševim recepturama, a najrenomiraniji slavonski chef obavljat će i posao ambasadora brenda, kao što, to primjerice, radi David Skoko za neke druge kompanije povezane s hranom.

Kočiš je zasad prilično  zadovoljan suradnjom s Podravkom. Pretpostavljamo da je zadovoljna i Podravka, jer ulazak Michelinovog chefa u veliki industrijski sustav načelno znači i podizanje gastronomskih standarda tog sustava. Goran Kočiš bi ovog ljeta trebao otvoriti restoran u Slatini. Slavoniji, osobito središnjoj, dramatično nedostaju gastronomski restorani. Osim restorana u Galićevoj vinariji u Kutjevu, ne pada nam napamet ni jedan lokal vrijedan putovanja. Kočišev bi restoran morao drastično promijeniti takvo stanje.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.