Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nakon 200 godina ponovno je otvorena pivovara u belgijskom samostanu Grimbergen

grimbergen

Devetstogodišnji samostan Grimbergen u blizini Bruxellesa, poznat po svojim osvježavajućim pivima, ravno iz prošlosti ovih je dana skočio u budućnost belgijskog pivarstva. Nakon 200 godina  u Grimbergenu je ponovno proradila samostanska pivovara, high-tech pogon koji će koristiti suvremene tehnike za proizvodnju craft piva. Grimbergen piva još se od Francuske revolucije i uništenja samostana, proizvode u Francuskoj.  

Povodom velikog događaja Grimbergen je napravio tri nova piva:  Grimbergen Magnum Opus Brut Beer, Grimbergen Ignis Quadruple i Grimbergen Astrum Pale Ale.

“Lijepo je biti ovdje na početku nvoog Grimbergenova poglavlja i iskusiti ono za što vjerujemo da će obogatiti budućnost belgijskog piva,” izjavio je Cees ’t Hart, izvršni direktor Carlsberg Grupe, vlasnika licence Grimbergena 

Samostanska pivovara bit će inovacijski hub koji će kombinirati pivarsku tradiciju zapisanu u drevnim knjigama opatijske knjižnice s novim i pivarskim tehnikama. Proizvodit će ograničene serije vrhunskih piva. Presudnu ulogu u obnovi pivovare odigrao predstojnik samostana Karel Stautemas koji se pridružio Grimbergenovu pivarskom timu. Kad se ukinu protuepidemijske mjere, Stautemas će s nekoliko drugih svećenika završiti započetu pivarsku školu i sa svojim kvalifikacijama početi obrazovati novu generaciju pivara u samostanu. Proizvodnju će voditi majstor pivar Marc-Antoine Sochon.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.