Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

U centru Zagreba otvorena je pizzeria i tratoria Al Dente, koja peče prvu canotto pizzu u gradu

al-dente

“Naš bih stil opisao kao nešto između napoletane i canotta. Mislim da smo gradskoj sceni ponudili novu vrstu pizze,” rekao nam je u subotu ujutro Enes Hrnjić, mladi veteran krušnih peći koji je radio u O’Hari i Publicu, dvije od četiri najbolje zagrebačke pizzerie.

Canotto je stil pizze koji se od napoletane razlikuje po debljim, napuhanim rubovima. Gospodin Hrnjić peče pizze u Al Denteu, novoj zagrebačkoj pizzeriji i tratoriji, otvorenoj u najstrožem centru grada, preko puta Bulldoga, u prostoru u kojem se desetljećima nalazila legendarna trgovina ploča.

Al Dente priprema petnaestak pizza po cijenama od 56 kuna za Margheritu do 92 kune za pizzu sa sirovom tunom. Osnovni su sastojci više nego dobri: San Marzano rajčica, fior di latte, bivolja mozzarella i burrata.

Osim pizza, Al Dente poslužuje i nekoliko velikih salata, te desetak tjestenina od kojih nam se najzanimljivijom čine papardelle s dimljenim dagnjama za 90 kuna.  Tu su još i dva ili tri dnevna jela: u subotu su se na dnevnom meniju našli buzara od škampa i tunin odrezak. 

Vinska lista pametna je i opširna s 65 etiketa, od toga dvadesetak na čaše. Loš je jedino izbor sauvignona, što je neobično budući da je riječ o jednom od najprodavanijih restoranskih vina.

Al Dente je otvoren prije devet dana. Kako smo bili na putu, još ga nismo stigli isprobati. No, s obzirom na zanimljiv   meni i vinsku  kartu, kao i drukčiju pizzu, čini se da bi Bogovićeva napokon mogla dobiti dobar restoran.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.