Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ernest Tolj opet je dobio izvrsne ocjene u Americi: 94 boda za Dingač i 93 za Sveti Roko

tolj-tasting-g

Ernest Tolj, vlasnik vinarije St.Hills na Pelješcu, kontinuirano dobiva visoke ocjene u američkim vinskim medijima. Lani je Wine Enrhusiast ocijenio Toljev Dingač iz 2015. s 94 boda. Ove je godine Wine Advocate Dingaču iz 2015. dodijelio 90 plus, da bi sada stigle ocjene Wine Enthusiasta za nove berbe Toljevih vina.

Dingač iz 2016. ponovio je 94 boda svog prethodnik a plavac Sveti  Roko s Komarne osvojio je 93 boda, što je izvanredno jer je ipak riječ o dosta jeftinijem vinu, koje dolazi  iz najmlađeg hrvatskog vinogorja.

I Toljeva bijela vina nagrađena su prilično dobrim ocjenama. Chardonnay Le Chiffre iz 2018. dobio je 92 boda, a pošip Posh iz 2019. 90 bodova.

Ovdje treba reći da Wine Enthusiast nije osobito lak na ocjenama. U ljetnom izdanju u kojem je Dingač St. Hills osvojio 94 boda, isto toliko su dobila, primjerice, vina čuvene austraske kuće Henschke ili i kod nas poznate toskanske vinarije  Tennuta di Biserno.

Visoke američke ocjene za Toljeva vina imaju širu važnost: one promoviraju našu najvažniju autohtonu crnu sortu i naš najvažniji terroir. Stoga Toljeva crna vina u zadnjih godinu dana u Americi odrađuju potencijalno ozbiljan posao za hrvatsku vinsku industriju.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.