Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Kod Franka smo pojeli nostalgičnu old school pizzu, koja neodoljivo podsjeća na Zagreb iz Crno bijelog svijeta

IMG_2652

Franko’s pizza and bar prije nekog je vremena, u doba lockdowna, uveo Old school pizze. Išle su toliko dobro, da su ih ostavili na meniju i poslije lockdowna. Old school pizza razlikuje se od klasične Frankove napoletane i po tijestu i po sastojcima. Tijesto zaista asocira na zagrebačke pizze iz osamdesetih i devedesetih godina kakve su se prodavale u Šestinama ili Dvojki.

Ono ima tanji rub od napoletane, nešto je tvrđe i drukčije miriše. Te se  pizze doimaju kao križanac napoletane i romane, i izazivaju jaku nostalgiju. Naručili smo Old school Ljutu, na koju se stavlja fior di latte, kao moderan element, a zatim šunka, slanina i ukiseljeni zeleni ljuti feferoni kao iz sjećanja na pizzerije iz vremena Crno bijeog svijeta ( s tim da je Frankova šunka neusporedivo bolja od ondašnjih šunki za pizzu).

Pizza koju smo danas ručali izgledala je baš kao pizze u Sebastianu u Ilici, gdje smo redovito jeli poslije svirki u Lapu ili Kulušiću. Frankova Old school kolekcija sjajan je gastronomski i kulturološki retro za mali novac: Old school pizze koštaju između 48 i 52 kune.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.