Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Stigao je novi Miraval Rose, elegantan i seksi kao svake godine

miraval-2020

Blijedoružičasto vino Angeline Jolie i Brada Pitta već mnogo godina ima status sigurnog bestselera: sve što se proizvede odmah se i proda. Za tržišni uspjeh Miraval Rosea nije zaslužna samo popularnost njegovih vlasnika ni sad već veoma dugi trend rasta potražnje za modernim, blijedim i suhim provansalskim roseima. Za uspjeh Miravala zaslužan je i njegov prilično jedinstveni karakter, koji ga izdvaja od glavnih konkurenata.

Miraval je naglašeno mineralan i doslovno slan na aftertasteu. Ta ga skoro brutalna mineralnost čini gastronomski široko podesnim: radi se o jednom od sasvim rijetkih rosea koji se može piti čak i uz kamenice i uz sashimi.

Novi Miraval iz berbe 2020. ipak se azlikuje od svojih prethodnika. Premda je cuvee isti kao ranijih godina (grenache , syrah, cinsault, vermentino), novi Miraval odlikuje se distinktivnim, veoma snažnim okusima zrelog crvenog voća; voćni su okusi u prijašnjim berbama bili diskretniji i manje zreli. Stoga novi Miraval ostavlja dojam naglašenije snage i malo punijeg tijela nego inače. U svakom slučaju, radi se o odličnom roseu koji je kadar trajati i dulje od jedne sezone. Miraval, koji košta oko 140 kuna, u Hrvatskoj distribuira zagrebački Vivat.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.