Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ANTE PERICA U Avant Garden sam dosad uložio oko milijun i šesto tisuća kuna

avant-garden-vjencanja

“Ovo nije novi projekt. O velikom prostoru za event industriju razmišljam već  petnaestak godina. Zapravo, čak mi je i ime prvi put palo napamet negdje 2007. godine. Samo trebalo se steći puno raznih uvjeta da bismo napokon došli do realizacije,” pričao nam je u nedjelju popodne Ante Perica, vlasnik zaista najspektakularnijeg novog lokala u Zagrebu, koji se prvi put otvara Gin Gourmet Festivalom (iza kojeg također stoji Perica) u četvrtak 6. svibnja popodne.

avant-garden-terasa

“Znao sam da ono što želim ne mogu napraviti na dvjesto kvadrata, “ kaže Perica, inače kriminolog po profesiji, “Trebalo mi je bar tisuću kvadrata. A gdje da nađete tisuću kvadrata osim na Žitnjaku ili po kolodvorima? Pa sam tako otišao u Hrvatske željeznice i pitao za njihova skladišta na Zapadnom kolodvoru. Oni mi tamo prvo nisu htjeli iznajmiti ništa. Rekli da su svi ti hangari prezapušteni.

I uistinu, carinsko skladište koje sam na kraju preuzeo nije više imalo ni struju ni vodu ni kanalizaciju, sve smo morali raditi ispočetka. Osim toga, ljudi iz HŽ-a ali i mnogi drugi u Zagrebu, čudno su me gledali. Valjda su mislili da nisam baš sasvim racionalan kad usred pandemije preuzimam tako velik prostor. U skladište na Zapadnom kolodvoru ušli smo u listopadu 2020. i sada zaista imam nešto reprezentativno, o čemu sam maštao petnaestak godina. U Avant Garden Event Square dosad sam uložio oko milijun i šesto tisuća kuna. No, stvarno sam zadovoljan rezultatom,” zaključio je gospodin Perica, veteran hrvatske event industrije koji je Gin Gourmet Festival, smotru posvećenu ginu i domaćim žestokim pićima, pokrenuo prije tri godine.

avant-garden-vjencanja-1

Avant Garden Event Square na Zapadnom kolodvoru ima oko 700 kvadrata zatvorenog prostora i 400 kvadratnih metara potpuno nevjerojatne terase s vrlo bliskim pogledom na vlakove. Avant Gardenova terasa najveći je čvrsto natkriveni ugostiteljski prostor u Zagrebu, Interijerom dominiraju stari Porsche, dugački bar i klavir s velikim visokim stolovima. 

Avant Garden ima nekoliko namjena. Prva su, naravno, eventi i festivali. Druga su vjenčanja. Riječ je o jako privlačnoj modernističkoj sali za vjenčanja, koja se ambijentom i uređenjem dramatično razlikuje od uobičajenih hotelskih i restoranskih svadbenih dvorana. 

Treća je namjera svakodnevna. Između evenata, Avant Garden će normalno raditi kao kafić, bar i restoran. Hrana će se bazirati na street food verzijama tradicionalne zagrebačke kuhinje, s neizbježnom ponudom burgera.  Perica smatra da se veći dio zagrebačkih lokala koji pripremaju burgere, uz dvije tri iznimke, tijekom lockdowna malo ulijenio i da ima prostora za malo ambicioznije hamburgere.

U AvantGardenu i na njegovoj terasi navečer će svirati živa glazba. Avant Garden je projekt koji drastično modernizira zagrebačku barsku, klupsku i event industriju. Nadamo se da će uspjeti. Gin Gourmet Festival, prvi događaj u Avant Gardenu, traje od četvrtka do subote.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.