Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Sivi pinot CU Đorđa Bikickog jako je užitno i dobro napravljeno macerirano vino

bikicki-cu

Đorđe Bikicki beogradski je poduzetnik, DJ i vinar, koji je, kako smo doznali u Vinskim pričama Željka Garmaza, osnovnu školu pohađao u Buzetu. Vina Đorđa Bikickog, koja dolaze s fruškogorskih padina, precizno su definiran marketinški i proizvod: ona imaju sjajno dizajnirane etikete i jasnu ideologiju usmjerenu prema poštovateljima prirodnih vina. Neka su vina zaista dobra.

To prije svega vrijedi za sivi pinot CU iz 2018. godine. Radi se o maceriranom vinu boje gustog soka od jagoda,što nas je asociralo na izvrsne sive pinote friulanske vianrije Ronco Severo. CU je jednako intenzivan i u okusima: naglašeno voćno vino s puno trešanja, šipka, brusnica, ali i s dovoljno vinskog karaktera i čvrste strukture da ne bi postalo kičasto.

CU iz 2018. lijep je, dobro stiliziran, moderan, gotovo ekspresivni iskaz zrelog grožđa, koje ostavlja onaj ugodan dojam slasnosti i prirodnosti. U nizu vina Đorđa Bikickog koja smo probali u zadnja dva tjedna, prilično nam se svidjela i Sfera, kupaža traminca i sauvignona puna iznimno čistih mirisa i okusa.

Radi se o elegantnom, svježem ali aromatski kompleksnom vinu koje ujedinjuje zelene tonove, elemente citrusa i blage nijanse ruža. Snažan argument za budućnost vina Bikicki svakako je i Oskar Maurer, vjerojatno najvažniji srprski vinar uopće, s kojim Bikicki blisko surađuje. Vina Đorđa Bikickog uvezla je zagrebačka Vintesa

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.