Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Hoće li restorani odbijati masovne rezervacije za krizme ili će masovno kršiti mjere?

pricest

Svibanj može biti iznimno profitabilan mjesec za određenu grupu restorana. Ne radi se o fine diningu, pa ni o bistronomiji, nego o većim mainstream restoranima koji su obiteljski orijentirani. Svibanj je, naravno, mjesec krizmi i prvih pričesti.

Kako se poslije tih svečanosti mora organizirati slavlje, pojedini restorani u svibnju rade jednako profitabilno  kao u prosincu. Epidemija je, naravno, srušila taj kalendar restoranskog priljeva novca. Lanjskog proljeća gotovo da i nije bilo pričesti i krizmi, jer je totalni lockdown trajao do sredine svibnja.

Ove su se godine krizme i pričesti vratile, premda imamo dvadeset do trideset puta više novih dnevnih slučajeva korone nego lani, plus strašan broj umrlih.

Pa se vratio i taj specifični segment restoranskog biznisa. Jutarnji list danas je objavio vrlo zanimljivu anketu među ugostiteljima koji se bave organizacijom ručkova poslije krizmi i pričesti. Skoro svi su rekli da dobivaju rezervacije za 40 do 50 gostiju.

Vlasti, s druge strane, tvrde da se u restoranima ne smije okupiti više od deset ljudi u jednom društvu. Vidjet ćemo hoće li se ugostitelji  držati propisanih pravila ili će u povodu krizmi i pričesti priređivati masovnr fešte. Iskreno govoreći, sigurni smo da će se u ovom slučaju mjere masovno kršiti kao što se, uostalom, s tek manjim iznimkama krše već više od mjesec dana.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.