Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Treći Gin Gourmet Festival održat će se na najsenzacionalnijem novom mjestu u Zagrebu

gin-gourmet-avant-garden

Ispred bivše zgrade carinskog skladišta na zagrebačkom Zapadnom kolodvoru u ponedjeljak popodne trajali su završni radovi na uređenju prilaza. U samo pola godine ta je zapuštena zgrada na adresi Magazinska 16 pretvorena u  uvjerljivo najtraktivniji industrijski uređeni ugostiteljski prostor u Zagebu.

Prostor se zove AvantGarden Event Square: sastoji se od 700 kvadratnih metara interijera unutar samog skladišta, s dugim barom, klavirom, puno visokih stolica, Porschevim traktorom, ali i legendarnim Porscehom 911, kao i od 400 kvadratnih metara najnevjerojatnije terase u Zagrebu.

Terasa Avant Gardena nekoliko je metara udaljena od željezničkih pruga, gleda na vlakove i kolodvorske zgrade, i stvara dojam kao da ste na jednom od starih revitaliziranih dokova Temze u Londonu, ili na rubovima Kreuzberga (terasa je, usput, natkrivena čvrstim krovom pa se gosti ne moraju bojati kiše).

Na toj zaista senzacionalnoj terasi održat će se Gin Gourmet 2021. treći Festival gina, rakija i likera. Gin Gourmet, skupa s Whisky Leaksom u Rougemarinu, prvi otvara sezonu festivala pića, poslije lockdowna.

avant-garden-terasa-vlak

Gin Gourmet omogućuje proizvođačima gina, likera i rakija da prezentiraju i prodaju svoja pića. Na ovogodišnjem Gin Gourmetu nastupit će svi najvažniji hrvatski proizvođači gina, kao i ugledne strane destilerije. Na Gin Gourmetu organizirat će se i posebne majstorske radionice.

Gastronomski dio Gin Gourmeta bavit će se istraživanjem slaganja hrane i žestokih pića, uz sudjelovanje nekih od najpoznatijih protagonista domaće gastronomsko-ugostiteljske scene.

Festival se otvara u četvrtak 6. svibnja u 17 sati i traje do 22 sata. U petak i subotu 7. i 8. svibnja Gin Gourmet trajat će od 15 do 22 sata. Svake će večeri posjetitelji moći uživati i u živoj glazbi.

Uz Antu Pericu, utemeljitelja Gin Gourmeta i vlasnika AvantGardena, u Organizacijskom se odboru među ostalima nalazi renomirani barmen Filip Pleteš, dok je Rene Bakalović preuzeo dužnost amabasadora Festivala. S obzirom na popularnost gina u Hrvatskoj, ali i na uistinu neobično atraktivan ambijent, kao i na glad ljudi za izlascima, ovogodišnji Gin Gourmet Festival mogao bi se pretvoriti u ozbiljan spektakl.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.