Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

VELIKI PETAK NA INDIJSKI NAČIN U Royal Indiji pojeli smo par jako dobrih bezmesnih jela

royal-india-3

Veliki je petak jedini dan u godini kad kršćani zaista ne bi trebali jesti meso. Zato su na Veliki petak svi riblji restorani rezervirani, a restorani opće prakse pripremaju posebne riblje menije. Mi smo, pak, odlučili “postiti” uz indijsku vegetarijansku hranu.

royal-india-4

Indijske su regionalne kuhinje unatrag vrlo mnogo vremena od povrća i grahorica stvorile ozbiljnu gastronomiju. Indijske su vegetarijanske kuhinje zapravo najstarije na svijetu, pa je u restoranima poput Royal Indije na bezmesni dan puno logičnije naručivati dobro pripremljena vegetarijanska jela nego lošu ribu ili plastične kozice.

Danas smo u Royal Indiji ručali juhu od rajčica s puno zrna korijandera, koja su rajčicama dala fini citrusni štih. Pakore od povrća bile su hrskave i zabavne, a hara bhara kebab izvrsno je jelo od špinata, graška, paneera i indijskih oraščića uz koje smo naručili raitu i rižu.

Ne računajući nekoliko restorana visoke kuhinje na čelu s Navom, vegetsrijanska se hrana u Zagrebu i dalje svodi na sejtane i tofue, salate i pečeno povrće i pokoju tjesteninu s bezmesnim umakom.

Nasuprot tome, vegetarijanska hrana u Royal Indiji ozbiljno je, promišljeno i tradicijski utemeljeno kuhanje. Žao nam je jedini što nismo imali snage probati i crnu leću s crvenim grahom u umaku od svježeg đumbira.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.