Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Goldman Sachs prekovremeni rad svojih službenika nagrađuje hranom. Koju banka ne plaća

goldman-sachs

Prekovremeni rad u jednoj od najvećih investicijskih banaka na svijetu zvuči kao normalan dio folklora, ulaganje u karijeru. Problem je, međutim, što mnogi zaposlenici velikih banaka, posebno mlađi, zapravo i nemaju izbora. Raditi više od deset ili 12 sati dnevno često je norma, iako njihova perskpektiva ovisi o milijun drugih faktora. Zadnjih je godina u javnost nekoliko puta izlazila tema nehumanih radnih uvjeta u financijskom biznisu, uglavnom nakon što bi neki od mladih službenika počinio samoubojstvo ili psihički pukao od pritiska.

Goldman Sachs, jedna od najmoćnijih i najbogatijih banaka na svijetu, svojim zaposlenicima očito ne plaća prekovremeni rad kad je činjenica da su ga ipak odlučili nagraditi postala vijest. Samo što prekovremeni rad nisu nagradili novcem nego – hranom. Kako javlja portal Europa Today, londonski Goldman Sachs nekim svojim zaposlenicima, samo onima koji su odradili više od sto sati tjedno, poklanja košare s voćem i malim zalogajima. Ova moralna nagrada za iscrpljujući radni tempo ne dolazi pritom baš od Goldman Sachsa, nego od odabranih firmi koje košare poklanjaju na svoj račun.

Dok su neki zaposlenici banke poklon prihvatili kao lijepu gestu, drugi upozoravaju da bi uprava trebala učiniti više u vrednovanju rada. Goldman Sachsova košara s voćem nije izolirana praksa, ali je škrta u odnosu na slične poteze drugih firmi, poput londonske financijske kompanije Jeffries koja je svojim zaposlenicima za prekovremeni rad poklonila luksuzne sobne bicikle ili banke Credit Suisse koja je svakom vrijednom zaposleniku isplatila 20 tisuća funti. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.