
Korona čini ljude inovativnom. Osobito ugostitelje. Nakon što je pokušao s golemim sicilijanskim pizzama, El Toro je sada uveo velika klasična jela, namijenjena društvima od četvero do šestero ljudi.
Radi se o govedini Wellington koja za četvero košta 1000 a za šestero 1500 kuna. Beef Wellington za četvero sadrži točno kilogram bifteka.
S obzirom na lisnato tijesto i sve drugo što ide u Wellington i uz Wellington, radi se, zapravo, o količini govedine koja može nahraniti šest ljudi zdravog apetita. Veći Wellington od kilogram i pol bifteka košta 1500 kuna.
El Toro je u svoja grupna jela uvrstio i odojka od španjolske svinje. Španjolski odojak težak je između 5,5 i 6,5 kilograma, a košta 1500 kuna. Tu je još i patka za 850 kuna.
Velika El Torova jela dostupna su i u restoranu u Šubićevoj ulici kao i u dostavi, ali se moraju naručiti dan unaprijed. El Torov chef i vlasnici uvođenjem ovih jela pokušali su, očito, pogoditi nišu druženja.
Za vrijeme epidemije ljudi se druže više nego ranije; to su pokazala mnoga istraživanja.
Umjesto večernjih izlazaka društva se okupljaju kod kuće pa je sasvim logično da im restoran pokušava omogućiti neko ozbiljno zajedničko jelo, koje je malo kompliciranije od jumbo pizze i velikih ćevapa. Wellington i odojak izvrsni su izbori. Mi smo, pak , na toploj Torovoj terasi danas ručali vrlo finu hobotnicu s chermoulom i slanutkom.
Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.