Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Vina Korlat osvojila su pregršt medalja na ovogodišnjem Mundusu Vini

korlat-mundus-vini-2021

Proljetni tasting velikog njemačkog natjecanja Mundus Vini bio je iznimno uspješan za zagrebački Badel. To posebno vrijedi za vina iz Korlata, jednog od najspektakularnijih dalmatinskih vinograda. Korlati su na ovogodišnjem Mundusu Vini dobili četiri medalje.

Zlatne medalje osvojili su Cabernet Sauvignon iz 2016. i Syrah iz 2016. Cabernet Sauvignon iz 2016. vjerojatno je najbolji Korlatov cabernet do danas.

Ovo odlično vino prvi smo put probali prije nekoliko godina kao uzorak iz bačve, i već je onda pokazalo golemi  potencijal i kad je riječ o vrlo čistom, sortnom aromatskom sklopu (crni ribizli, kupine, borovnice, menta) i kad je riječ o fino granuliranim, zrelim taninima koji mu daju čvrstu strukturu i osiguravaju još puno godina dozrijevanja.

Zlatnu medalju osvojio je sočni, slasni Syrah iz iste berbe. Ovdje valja podsjetiti da je Syrah iz 2014. prije par godina nagrađen Decanterovom zlatnom medaljom. Riječ je, dakle, o vinu koje kontinuirano potvrđuje svoju visoku međunarodnu klasu.

Srebrne medalje osvojilo su gusti, koncentrirani Korlat Cuvee Supreme iz 2013. i lakopitki voćni Korlat Merlot iz 2016. Osim velikog uspjeha linije Korlat, Badel se može pohvaliti i srebrom za daruvarski Sauvignon Vezak.

Badel je, također, dobio i titulu Best Producer Croatia. Badel spada među one velike hrvatske proizvodače vina koji konstantno dižu razinu kvalitete vinogradarstva i podrumarstva. Badel uskoro kreće u izgradnju novog podruma u Benkovcu, gdje se proizvode Korlati.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.