Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Split napokon dobiva veliki hotel s pet zvjezdica. Počinju radovi na Marjanu

hotel-marjan

Slobodna Dalmacija izvješćuje da se u splitskoj Gradskoj upravi upravo obrađuju izmjene i dopune lokacijske dozvole za rekonstrukciju hotela Marjan. U prijevodu, to znači da će Maistra uskoro moći početi radove na obnovi tog hotela,od kojeg je nakon više od deset godina propadanja ostala tek građevinska konstrukcija s ozbiljno oštećenom fasadom.

Obnovljeni Marjan trebao bi imati 285 luksuznih soba s pravih pet zvjezdica. Na rekonstrukciji Marjana rade studio 3LHD koji redovito surađuje s Maistrom i glasoviti  talijanski arhitekt Piero Lissoni. Valja podsjetiti da je 3LHD 2007. godine radikalno preuredio splitsku Rivu.

Hotel Marjan na Zapadnoj obali podignut je 1963. godine. Prije petnaestak godina preuzeo ga je Željko Kerum, koji je pokušao Marjan pretvoriti u luksuzni moderni hotel; Kerum je tvrdio da će Marjan dobiti Hiltonovu licencu. Međutim, Kerumov projekt Marjana ubrzo je propao kao i većina drugih Kerumovih projekata, i od tada hotel stoji zapušten. Hotel poput Marjana neophodno je potreban Splitu, gradu koji je postao veliko turističko središte a koji nema ni jedan pravi veliki hotel s pet zvjezdica.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.