Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ŠTO PIJU SOMMELIERI Cjelodnevna preporuka Marka Rundeka, glavnog sommeliera zagrebačkog restorana ManO2

marko-rundek-preporuka

U novoj rubrici Kulta Plave Kamenice vodeći hrvatski sommelieri preporučivat će vina, otkrivati osobne preferencije i s čitateljima dijeliti dojmove o vinima i profesionalni pogled na svakodnevni život s vinom. Ove nedjelje vina preporučuje Marko Rundek.

Marko Rundek, Maitre d’ i glavni sommelier zagrebačkog restorana ManO2, u restoranskom je i sommelierskom poslu više od deset godina. Upoznali smo ga kao glavnog sommeliera Pete četvrtine Dina Galvagna i pratili na pozicijama sommeliera i menadžera u Dubravkinom putu, Dežman baru i sada u restoranu ManO2 u njegovoj najprogresivnijoj fazi. Za ovu sunčanu proljetnu nedjelju Rundek vam daje prijedlog iskusnog vinofila: fokusirajte se na jedno kompleksnije vino, i pijuckajte kroz cijeli dan uživajući u njegovim promjenama i razvoju aromatike.  

mano2
ManO2

Kad doma otvorim bocu vina, volim da to bude nešto ozbiljnije što ću moći proučavati cijeli dan. Prvi mi napamet pada Bolfanov Rajnski Rizling Primus iz 2015. jer sam ga u posljednjih nekoliko mjeseci nekoliko puta otvarao kod kuće. Kada govorimo o bijelim vinima, Primus nudi izvrstan omjer kvalitete i cijene. Riječ je o vrlo živom vinu, na nosu i u ustima podjednako, s puno egzotičnog voća, zrele breskve i za rizling prepoznatljivog ali nikako nametljivog mirisa petroleja. 

U ustima ima odličan omjer šećera i kiseline, vino je vrlo slasno i zove na još. Bolfanov Rajnski Rizling Primus iz 2015. preporučujem kušati pomalo, kroz cijeli dan, jer je užitak pratiti kako se lijepo transformira i postaje sve ozbiljniji.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.