Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Idući tjedan izlazi Ulje, godišnji specijal Kulta Plave Kamenice posvećen najuspješnijem hrvatskom gastronomskom proizvodu

ulje-2019-2020-g

Hrvatska ni u čemu nije višestruki prvak svijeta osim u maslinarstvu, i to zahvaljujući Istri. Flos Olei, najvažniji globalni maslianrski medij, Istru već pet godina zaredom proglašava najboljom svjetskom maslinarskom regijom. 

Osim vladavine Flos Oleievim listama, hrvatska ulja, a ponekad dalmatinska, osvajaju zlatne medalje na njujorškom International Olive Oil Comepetion (NYIOOC) koje se uz ocjenjivanje Flos Oleia smatra najvažnijim svjetskim natjecanjem u kvaliteti maslinova ulja.

No, kako Istra defintivno dominira hrvatskim maslinaarstvom, ovogodišnje smo Ulje posvetili budućnosti istarske proizvodnje maslina i maslinova ulja. Istarski maslinari baš sad kad su na vrhuncu, kriznoj godini usprkos, uspijevaju pokretati nove procese i naprednije pristupe uzgoju maslina, prizvodnji ulja i prezentaciji gotovog proizvoda, što samo govori o njihovom modernitetu i želji da zadrže mjesto u uskom krugu najboljih na svijetu.

Za ovogodišnje izdanje Ulja, Kult Plave Kamenice razgovarao je s vodećim istarskim uljarima. Braća Chiavalon, Klaudio Ipša, Duilio Belić, Milan Budinski (Laguna), Edi Družetić (Salvela) i Marijan Marjanović (San Antonio), ispričali su nam kako vide budućnost maslinarstva u Istri.

Osim toga , Ulje donosi pregled najvažnijih međunarodnih priznanja koja su hrvatska ulja osvojila u protekloj godini, kao i kratak, ali signifikantan pregled najvažnijih dalmatinskih ulja. Ulje izlazi idućeg tjedna, u PDF formatu, na više od pedeset stranica. Može se downloadati s web stranice Kulta Plave Kamenice.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.