Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

SUNČANA LISTA Šest dobrih kvarnerskih restorana čije terase rade ovaj vikend

navis

Dolazi bura, što znači da na kvarnerskim terasama neće biti baš toplo. No, vremenska prognoza za vikend uz buru najavljuje i puno sunca, što restoranske terase čini upotrebljivima.

Ako ne možete odoljeti moru, buri i suncu, a najviše želji da bilo gdje otputujete, evo liste šest kvarnerskih restorana čije su terase otvorene i gdje se pouzdano dobro jede.

1. Plavi podrum, Volosko

plavi-podrum-1

Terasa najboljeg kvarnerskog restorana u vrijeme ručka puna je sunca. A u ovo doba godine škampi su veliki i slatki, bijele ribe čvrste i mineralne, a plave ribe neodoljivo slasne. Vinska lista uobičajeno je izvrsna.

2. Navis, Opatija

navis2

Navisov restoran ima vjerojatno najbolji pogled na Kvarner od svih lokala na opatijskoj rivijeri. Vinska lista je vrlo dobra, posluga jako dobra, a kuhanje chefa Tina Sinožića elegantno je i lokalno orijentirano. Osim kvarnerske moderne kuhinje, Navis nudi i dosta spektakularan sushi.

3. Ganeum, Lovran

ganeum-terasa

Niti jedan novi restoran na Kvarneru i u Istri nije nas se lani tako snažno dojmio kao konoba chefa Roberta Benzie, koja pleše na tankom rubu bazične jednostavne hrane i prikrivene visoke kuhinje. Najsrdačnije preporučujeno.

4. Rivica, Njivice, Krk

rivica-riba

Vozi li vam se 45 minuta dalje od Opatije, Rivica je vaša ultimativna destinacija. Rivica u Njivicama uskoro puni devedeset godina, uvijek je prepuna vrhunske ribe i rakova, kuhari imaju meku senzibilnu ruku, a vinska je karta barem solidna.

5. Bevanda, Opatija

bevanda_web2_galerija

Bevanda je izvrsno uređeni restoran s vrhunskom vinskom listom šampionskog sommeliera Klaudia Jurčića.

6. Valle Losca, Volosko

Valle Losca simpatična je konoba s vrlo dobrom domaćom hranom u pozitivnom smislu te riječi. Još pamtimo ražu koju smo ondje pojeli prije par godina.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.