Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Ovogodišnja Vinistra trebala bi se održati od 7. do 9. svibnja u Poreču

vinistra-snimanje

Nakon što su ove godine zbog pandemije morali preskočiti en primeur kušanje malvazija u Zagrebu, istarski vinari svoja će nova vina predstaviti na 27. izdanju Vinistre u Poreču, koja bi se ove godine trebala održati od 7. do 9. svibnja. 

“Vinistra će biti  prigoda da se predstave vina nove berbe, odlične po svim značajkama, posebno za crne sorte. Za nas vinare jedina pozitivna strana 2020. bila je iznimna berba. Posljednje dvije godine snažno su pogodile vinski i turistički sektor, pa se jako veselimo ovogodišnjoj manifestaciji, susretu s našim partnerima, kupcima i ljubiteljima istarskih vina“, rekao je predsjednik Vinistre Nikola Benvenuti. Mjesto održavanja i popratni programi Vinistre tek će biti najavljeni, jer će njihov izbor ovisiti o epidemiološkim mjerama. 

Uoči Vinistre od 12. do 16. travnja u porečkom hotelu Parentium Plava Laguna održat će se međunarodno je ocjenjivanje Svijet malvazija, na kojem se ponovno očekuje rekordan broj uzoraka. “Neformalno svjetsko prvenstvo najpoznatije istarske sorte malvazije i ove godine se održava u sklopu trodnevnog međunarodnog ocjenjivanja vina i jakih alkoholnih pića koje okuplja najpoznatije vinske stručnjake iz Hrvatske i susjednih zemalja. Naravno, sve će biti u skladu s epidemiološkim mjerama. Rezultati ocjenjivanja po običaju javno će se objaviti u sklopu 27. Vinistre“, kaže Benvenuti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.