Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

BRING THE PAIN Lidlov umak od čilija navodno ima čak 1,5 milijuna scovillea. Probali smo ga

cili-bomba

Bring the Pain prvi je Lidlov proizvod koji zaista volimo i poštujemo. Bring the Pain je umak baziran na više vrsta čilija, uključujući bhut yolokiu i scorpion morugu, svojedobne svjetske prvake u ljutini.

Bring the Pain, tvrde službeni i neslužbeni izvori na webu, sadrži čak 1. 500.000 shu-a ( Scoville heat units). Usporedbe radi , bazični Tabasco sadrži oko 5000 Scovillea. Dakle, Bring the Pain tristo je puta ljući od Tabasca. Evo kako je Bring the Pain. predmet nebrojenih YouTube challengea, funkcionira u stvarnosti.

Na nosu je oštar, ali ne odveć agresivan. Ne izaziva suzenje, ne iritira sluznicu nosa i nikad mu ne bismo dali više od 100.000 do 150.000 scovillea. Međutim, na nepcu je zaista opak i gotovo fizički opasan.

bring-the-pain

U tanjur s otprilike dva decilitra bogate, baršunaste goveđe juhe prvo smo dodali točno dvije kapi Bring The Pain umaka. Juha je postala oštra, ali nimalo iritantna. Dvije su joj kapi dale finu voćno-ljutu nijansu.

Ohrabreni prvim testom, u juhu smo dodali još dvije kapi. Rezultat se dramatično promijenio. Cijela je juha postala linearno ljuta, od vrha jezika do grla. Počeli smo se znojiti i par puta zakašljali. Imali smo osjećaj kao da umjesto juhe velikom žlicom jedemo Tabasco.

Tabasco nije osobito ljut, ali sigurno nije predviđen da ga se u petnaest minuta pojede dva decilitra, i to velikom žlicom. I sve to od samo četiri kapi umaka Bring the Pain na dva decilitra tople juhe. Bilo bi jako dobro kada bi Lidl svoj standardni asortiman obogatio još pokojim ovako originalnim proizvodom.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.