Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nova Lindtova čokolada s brusnicama, lješnjacima i bademima dobro spaja voćnost i slanost

lindt

Danas smo probali novu čokoladu iz serije Lindt Excellence. Na omotu piše veliko New, a čokolada je punjena sušenim brusnicama, komadićima lješnjaka i strugotinama badema. Lindt Cranberry, Hazelnuts, Almonds jedna jedna od rijetkih tamnih čokolada iz serije Excellence koja sadrži manje kakao dijelova, tek 47 posto.

No, 53 posto šećera uravnoteženo je kiselinom brusnica i finim slanim aftertasteom. Ova je čokolada, naime, lagano posoljena, što je navedeno na etiketi. Novi je Excellence prije svega teksturalno zanimljiv: kombinira hrskavost lješnjaka, specifičnu teksturu suhih brusnica i uobičajnu kremastost Lindtovih tehnički perfektno izrađenih čokolada.

Najmanje se u teksturi i u okusu osjete bademi ali nisu potpuno izgubljeni: pretpsotavljamo da se u čokoladi nalazi nešto bademova ekstrakta. Brusnice, lješnjaci i bademi spada među bolje Lindtove Excellence table, skupa s čokoladom s narančom , s pistacijama , čokoladom sa smokvama i čokoladom s pijemontskim lješnjacima. 

Neusporedivo je uspjelija od Excellencea s jagodama, trešnjama ili kokosom, koji su vulgarno preslatki. Novi se Excellence, kao i sve druge table iz te edicije, u Delicijinim dućanima trenutno prodaje za 14 kuna, što je akcijska cijena.  

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.