Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

UGLEDNI ZAGREBAČKI UGOSTITELJ U Zagrebu usprkos lockdownu barem dvadesetak restorana normalno radi

restoran-kuhinja-chef-1

Danas smo razgovarali s jednim od najuglednijih hrvatskih ugostitelja koji već godinama vodi popularni restoran u Zagrebu. Naš sugovornik ne planira otvoriti restoran sve dok ne bude mogao raditi i u blagovaonici, jer ga rad na terasi u ožujku kad se ne može večerati vani, vodi u čisti gubitak.

“Povratak na režim rada prije lockdowna, dakle na posluživanje i u blagovaonici i na terasi nužan je uvjet da otvorimo. Bez toga otvaranje financijski nema smisla. A smanjenje PDV-a na ugostiteljstvo nužan je uvjet da se restoranska industrija oporavi. Bez smanjenja PDV-a ne možemo preživjeti. No, naš premijer to ne razumije. On, nažalost, dok je cijela zemlja u krizi svu energiju troši na svađu s riječkim kafićem, što je zaista suludo.”

Zatim smo prešli na temu restorana koji normalno posluju usred lockdowna, što se sustavno prikriva. “Meni se sve ovo gadi,” kaže jedan od veterana hrvatske restoranske industrije,”U Zagrebu normalno, svakodnevno radi barem dvadesetak restorana. Mnogi su prepuni ručak. Vlasti to ne mogu ne znati, što znači da namjerno ništa ne poduzimaju. Većinu tih restorana vode mračni tipovi koje ne želite upoznati,” tvrdi sugovornik Kulta Plave Kamenice.

Mi ne možemo potvrditi je li riječ o petnaest, dvadeset ili više restorana koji svakodnevno, i uz vjerojatni blagoslov vlasti, krše lockdown. Ali pouzdano znamo da jedan lokal u Ilici blizu Trga bana Jelačića normalno radi i kao kafić i kao restoran. Isti vrijedi i za lokal u Ilici, između Frankopanske i Britanskog trga. Ako je to moguće u najstrožem centru grada, sasvim se sigurno masovno događa i izvan centra.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.