Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ŽAKLINE TROSKOT Otvoreno je oko trećinu kafića, koji rade s oko pet posto normalnog prometa

kafic-korona-ugostitelji

N1 danas je intervjuirao Žakline Troskot iz Nacionalne udruge ugostitelja. Gospođa Troskot, vlasnica zagrebačkih slastičarnica Amelie, rekla je da je od prošlog ponedjeljka kad je Vlada kafićima dopustila prodaju pića za van pa do danas, otvorena tek trećina lokala.

Još je gore što, prema podacima koje je iznijela gospođa Troskot, oni koji su otvorili bilježe tek pet posto uobičajenog prometa u ovo doba godine.

Žakline Troskot misli da u sadašnjim okolnostima vrijedi raditi isključivo zato da bi pojedini lokal ostao na tržištu i da ga potrošači ne bi zaboravili. Eventualno otvaranje terasa drugi tjedan moglo bi pomoći kafićima koji imaju terase i restoranima na moru. No, relativno je malo zagrebačkih restorana koji imaju dovoljno velike terase da bi im se isplatilo raditi samo na terasama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.