Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Glavna Esplanadina slastičarka Mirjana Špoljar otvorila je slastičarsku školu Sweet Lab

spoljar-sweet-lab

Glavna Esplanadina slastičarka Mirjana Špoljar, s 26 godina staža spada među veterane restoranske brigade zagrebačkog hotela. Slastice su važan dio Esplanadinog identiteta, koji tim gospođe Špoljar profesionalno i konzistentno razvija. Projekt Sweet Lab, koji je Mirjana Špoljar pokrenula u prosincu, to će golemo iskustvo podijeliti s najširom publikom. 

Riječ je o maloj privatnoj školi s osam mjesta po grupi, u kojoj će svi zainteresirani na radionicama moći učiti klasične slastičarske tehnike i pripremu slastica. Slastičarstvo je izuzetno kompleksna i egzaktna disciplina, nepodložna slobodnim interpretacijama. Svaki pomak u današnjem slastičarstvu temelji se na ozbiljnim temeljnim znanjima i istraživanju. 

spoljar-1

Zbog manjka dobrih kulinarskih škola, trendova prehrane koji ljude odvraćaju od slatkog, zbog činjenice da je pozicija slastičara prirodno manje vidljiva od pozicije kuhara ali i zbog težine slastičarstva, ono se u Hrvatskoj ne razvija ni približno istom brzinom i ambicijom kao kuharska profesija. Rijetki su hrvatski restorani u kojima večeru možete završiti zaista vrhunskim desertima, o slastičarnicama da ne govorimo, dok trendove i kriterije kvalitete na sceni postavlja manje od desetak najjačih profesionalaca.  Stoga vijest da je Esplanadina glavna slastičarka otvorila privatnu školu ima dodatnu težinu. 

Mirjana Špoljar već godinama radi kao edukatorica na kulinarskim školama. Slastičarstvo je počela učiti na Ugostiteljsko-turističkoj školi u Zagrebu 80-tih, a slastičarski posao u berlinskom hotelu Regent, u Miamiju, Šangaju, Londonu, Parizu, Istanbulu, Budimpešti, Bangkoku, Tokiju, Dubaiju, Kuala Lumpuru, Singapuru, Vijetnamu. Šefica Esplanadine slastičarne postala je 2005. godine. 

spoljar

Radionice Sweet Laba bave se praktički svim aspektima slastičarstva, od početničkih radionica do programa za profesionalce, uz niz tematskih programa (torte, egzotični deserti, blagdanske slastice), specijaliziranih radionica (mame, dijabetičari, intolerancije, sportaši, košer, halal) i gostovanja poznatih chefova. 

Za veljaču su još u najavi dvije tematske radionice, u srijedu 24. veljače detaljno se uči frangipane, a u subotu 27. veljače millefeuille. Cijena radionica je 450 kuna. Informacije o rezervacijama, epidemiološkim mjerama i plaćanju možete pročitati OVDJE.

SWEET LAB

Remetinečka cesta 75c, Zagreb

098 99 49 423 

info@sweet-lab.hr

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.