Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

ZAŠTO VLASNICI KAFIĆA NE OTVARAJU Ispod stotinjak kava dnevno nemamo računice

espresso-kava-kafic

“Ispod stotinjak kava dnevno nemamo što razmišljati. Dovedeni smo u vrlo nezgodnu situaciju. Nacionalni stožer nam je dopustio prodaju kave za van i mi smo to u miru pozdravili, ali samo iz jednog razloga, a to je izjednačavanje kriterija za sve djelatnosti”, rekao je za N1 Dražen Biljan, jedan od vlasnika kafića u Zagrebu koji je odlučio ne otvoriti lokal nakon što je Vlada odobrila prodaju kave za van. Ugostitelji upozoravaju da dopuštanje prodaje kave za van nije nikakvo popuštanje mjera, već samo zakašnjelo izjednačavanje pravila za sve.

Gotovo pola kafića u Zagrebu nije se otvorilo u ponedjeljak. Razlozi su razni, neki se pripremaju za otvaranje za vikend ili za Uskrs, drugi se ne žele otvoriti jer se boje da će izgubiti državnu pomoć a neće pokriti troškove prodajom pića za van. Većini se, međutim, naprosto ne isplati raditi u ovim uvjetima.

“U zadnjih 79 dana koliko ne radimo smo apelirali da nam dozvole da radimo kavu za van. Mi smo dovedeni u situaciju da budemo trgovci. Mi nismo trgovci, mi smo ugostitelji. Dajte nam da ugostimo naše goste u pravom obujmu. Kod nas se ide na kavicu, u trgovinu se ide po kavicu”, rekao Biljan novinaru N1 televizije.Ugostitelji pozivaju Vladu da pokaže fleksibilnost i zdrav razum, upozoravaju da su se ljudi već navikli kupovati kave na kioscima i benzinskim crpkama i potražnja za kavom za van u kafićima nije dovoljna. “Kod nas se ide na kavu a ne po kavu, mi nismo trgovine,”u pozoravaju vlasnici kafića, koji traže da im država isplati fiksnu naknadu za 5 mjeseci koliko su ukupno bili zatvoreni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.