Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Jutarnji tvrdi da se 1. ožujka terase otvaraju u cijeloj Hrvatskoj

terase-jutarnji

Vlada je od 1. ožujka spremna dopustiti otvaranje terasa restorana i kafića u cijeloj Hrvatskoj, piše Jutarnji list u tiskanom izdanju od 17. veljače. Nastave li se sadašnji povoljni epidemiološki trendovi, kažu izvori Jutarnjeg lista, otvaranje terasa praktički je nesporno, a neslaganja još ima oko otvaranja unutarnjih prostora ugostiteljskih lokala i sportskih dvorana.

Sugorovnici Jutarnjeg objasnili su da Vlada balansira tempo cijepljenja, epidemiološke trendove i mjere, s ciljem da građani proljeće dočekaju na otvorenim terasama a da se zbog toga ne pojača zaraza.

jutarnji-terase

Naravno, Vlada ovakvim najavama manipulira i raspoloženjem ugostitelja očekujući da oni, zbog kombinacije popuštanja mjera i državne pomoći, neće dalje prosvjedovati. Nervozne reakcije premijera i ministra unutarnjih poslova na najave istarskog Stožera o otvaranju terasa 1. ožujka, tvrde izvori Jutarnjeg, izazvalo je to što se nije poštovao dogovor da se otvaranje terasa najavi na nacionalnoj razini pa je to stvorilo dojam da nacionalni Stožer nema apsolutnu kontrolu u odlučivanju. 

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.