Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Obišli smo 49 kafića, 27 ih radi. Gostiju uglavnom nema

zagreb

Danas između 12 i 14 sati obišli smo 49 kafića i barova u širem centru grada, da bismo vidjeli kako prvi dan funkcioniraju kava i druga pića za van. Zasad radi tek nešto više od pola kafića. Najviše je lokala otvoreno na Cvjetnom trgu i u prvom dijelu Preradovićeve ulice, gdje rade svi osim jednog kafića, koji će se vjerojatno otvoriti popodne ili sutra jer smo vidjeli osoblje kako čisti prostor i priprema šank.

U obližnjoj Bogovićevoj rade Bulldog i Vip ali ne radi Bodega preko puta Bulldoga.  U Preradovićevoj,  s druge strane Tesline i Masarykove ne radi Alcatraz, jedan od najpopularnijih barova u centru Zagreba.  U Gundulićevoj nisu radili veliki kafići na početku ulice. Nije radio ni Velvet u Dežmanovom prolazu, jedan od kultnih zagrebačkih kafića.

Nadalje, nisu radili ni specijalizirani lokali: sva tri vinska bara u centru Zagreba, Cheese Bar, Pupitres i Bastion ostali su zatvoreni

No, najvažnije od svega je da nije bilo gostiju. Ponešto ljudi skupilo se na Cvjetnom trgu, ali ne više nego inače, vidjeli smo desetak osoba oko Bulldoga i par gostiju kraj kafića na tržnici Kvatrić.

Vjerojatno je bio pun i park u Martićevoj, koji je međutim pun skoro svakog sunčanog dana.

Ali, pred većinom kafića, od superpopularnog Leonea na uglu Vlaške i Galjufove, do Orijent Expressa u Teslinoj, nije bilo doslovno nikoga. Zasad je teško procijeniti hoće li pića za van s vremenom zaživjeti, ili će se ovo ” popuštanje” pokazati nevažnim.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.