Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Slučaj Slona i ljubavi i epidemiološke mjere koje se neće pooštravati

slon-ljubav

Prije 25 dana, točno 15. siječnja, Slon i ljubav na svojoj je Facebook stranici objavio da se privremeno zatvara jer im se ne isplati raditi samo za dostavu. Slon i ljubav bio je mikro bar za poke u donjem, zapadnom dijelu zagrebačke Ilice. U njegovih dvadesetak kvadrata moglo se smjestiti možda šest ili sedam gostiju, a radio jedan od boljih pokea u gradu. 

Slon i ljubav uzorni je primjer malog obiteljskog profesionalnog pristupa ugostiteljstvu. Slon i ljubav nije izdržao dulje od 45 dana novog lockdowna. Potpuno je nevažno što su zaista bili jako dobri za svoj mali format. Naprosto nisu mogli izdržati. Današnja ružno cinična izjava ministra Vilija Beroša da se mjere neće pooštravati, vjerojatno je natjerala još mnoge druge male ugostitelje da ovaj čas počnu razmišljsti o trajnom ili privremenom zatvaranju.

Jasno je da uoči turističke sezone i usred pojave novog, zaraznijeg soja virusa Vlada mora postupati oprezno. Međutim, po tisućiti se put treba upitati  tko će i kako preživjeti lockdown: zaista je neophodno, i to

odmah, pojačati financijsku potporu ugostiteljstvu. Ne otvori li Vlada odmah restorane i kafiće, što je malo vjerojatno, ili odmah ne donese nove mjere za trenutnu potporu ugostiteljstvu, u idućih će se par tjedana vrlo vjerojatno zatvoriti još nekoliko stotina lokala.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.