Kult plave kamenice - logotip
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Rezani pršut San Daniele tvrtke Casa Montorsi nije osobito ukusan, ali je zato preskup

san-daniele-2

Sinoć smo u jednom od susjedskih supermarketa naišli na rezani San Daniele u paketićima od 70 grama, velike tvrtke Casa Montorsi iz okolice Modene. Casa Montorsi proizvodi pršute svih mogućih stilova i u svim mogućim formatima: tu su cijeli pršuti različite starosti, pa culatello, pa rezani pakirani pršuti, poput ovog kojeg smo jučer kupili, pa čak i pršut s čilijem.

[adsense_content_v2]

San Daniele je, pak, prestižna talijanska pršutarska apelacija. Ovaj San Daniele , međutim, ne opravdava ugled apelacije. Okej, jasno je da su svi pakirani rezani pršuti inferiorni pravom pršutu, koji se reže pred kupcem. No, Montorsijev San Daniele pati i od drugih problema. On je lagano preslan, što nije tipično za San Daniele, dok istodobno uopće ne posjeduje onu jedinstvenu slatkoću suhe svinjetine, zbog koje pola svijeta obožava dobre pršute, lardo i pancetu.

Osim slanosti, Montorsijev je San Daniele potpuno bezokusan. Tekstura je, pak, gotovo papirnsta, no od rezanog pakiranog pršuta zaista ne treba ni tražiti pretjerano užitnu teksturu. Uz to što je organoleptički neutralan, Montorsijev San Daniele je i preskup.

Paketić od 70 grama košta 27 kuna, što znači da kilogram košta više od 350 kuna. Usporedbe radi, za taj novac u specijaliziranim zagrebačkim dućanima možete birati između više starijih San Daniele pršuta koji se režu pred vama, pa su već zato neusporedivo bolji od ovog omota bezokusne suhe svinjetine.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.