Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
aqua-panna-banner
Divider Text

NAJKRAĆA LISTA Pet zaista dobrih kolača u zagrebačkim pekarnicama i slastičarnama

babka

Kako već mjesecima ne možemo jesti u restoranima, prisiljeni smo baviti se proizvodima raznih drugih sektora “gastro” scene, uključujuči slastice iz slastičarni i pekarnica.

Kao što smo već bezbroj puta napisali, te su slastice mediokritetske do loše, uz svega nekoliko iznimki. S druge strane, budimo realni, svi barem povremeno moramo jesti slatko. Evo ultrakratke liste deserta iz zagrebačkih pekarnica i slastičarni, koji zaslužuju ocjenu višu od prolazne trojke.

1. Babka, Korica

babka

Ova židovska štruca prepuna kakaa, lješnjaka i maslaca, zaokružena izvrsnim dizanim tijestom, već je dulje vrijeme najuspjeliji nerestoranski desert koji se prodaje u Zagrebu.

2. Cookies’n’Dip, Le Kolač

le-kolac-keksi-04

Hrskavi keksi od lješnjaka, vanilije i pistacije, koji se prodaju skupa s izvrsnim slanim karamelom, najbolji su keksi koje možete pronaći u Hrvatskoj . Jest da kutija od pola kolograma košta 200 kuna, ali zaista su izvanredni.

3. Paris-Brest, Jolie Petite Patisserie

jolie-petite-102

Paris-Brest s Knežije valjda je najuspjeliji primjer choux tijesta u Hrvatskoj. Krema u ovom francuskom klasiku malo je bezlična i bezokusna, ali tijesto zaista podsjeća na dobre francuske slastičarne.

4. Štrudl s jabukama, Jakšić

jaksic-strudl

Jakšićeve su savijače čiste, jednostavne, nipošto preslatke, nimalo premasne, hrskave i s dobrim omjerom nadjeva i tijesta. Ljetna kolekcija sa svježim trešnjama i šljivama, inspirativnija je od zimske. No, i Jakšićev štrudl s jabukama najbolja je savijača u Zagrebu.

5. Maroni, Orijent

orijent-kesteni-suzice

Suzolika smjesa od kestena umočena u čokoladu, vjerojatno je jedina preostala uvjerljiva poveznica između starog, zanatskog i novog, konfekcijskog Orijenta. Kupujte dok ih još ima.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.