Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Još se ne zna kad će se nastaviti izgradnja porečkog hotela Pinea, najveće turističke investicije u Hrvatskoj

pinea-valamar

Pinea u Poreču počela se graditi 2019. godine. Riječ je o najluksuznijem Valamarovu hotelu i o najvećoj hotelskoj investiciji u Hrvatskoj, vrijednoj 790 milijuna kuna. Radovi na Pinei obustavljeni su u ožujku lanjske godine u sklopu Valamarova programa smanjivanja troškova, zbog očekivanog  pada prihoda u epidemijskoj godini.

Ovih su nam dana iz Valamara odgovorili da je Pinea i dalje u statusu pauziranja, koji može trajati 12 ili 24 mjeseca zavisno o stabilizaciji turističkog  poslovanja. Realno govoreći, Pinea bi se mogla otvoriti 2022. ili 2023.godine.

Otvaranjem Pinee grad Poreč definitivno će promijenti svoj dosadašnji status masovne budget destinacije i približiti se rovinjskom modelu visokog  turizma: taj se model zadnjih godina, uključujući čak i lanjsku, pokazao prilično uspješnim, jer su najtraženiji bili baš hoteli s  pravih pet zvjezdica.

Valamar je počeo mijenjati strukturu ponude porečkog turizma resortom Marea, otvorenim prije dvije godine. Marea, prvi porečki hotel s pet zvjezdica, prošlog je ljeta bila prilično puna, a na vrhuncu sezone postizala je cijenu od 400 i više eura po sobi.

Valamar Riviera lani je u prva tri kvartala ostvarila prihode od 673 milijuna kuna, odnosno 33 posto u usporedbi s 2019. Unatoč tome, Valamar je uspio ostvariti oko 100 milijuna kuna operativne dobiti.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.