Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Opatijski gradonačelnik u subotu je u Bevandi večerao s francuskim veleposlanikom

dujmic-bevanda

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić prošle je subote snimljen kako usred lockdowna u restoranu Bevanda mirno večera s francuskim veleposlanikom Gaëlom Françoisom Veyssierom i njegovom suprugom. Fotografije i vijest objavio je kvarnerski portal Podučkun.net. Restoran Bevanda prema mjerama ima pravo u restoranu posluživati hranu gostima svog butik hotela.

Gradonačelnik, međutim, nije bio gost hotela Bevanda. Na novinarsko pitanje zašto je prekršio mjere, iz opatijske gradske uprave odgovorili su da je na večeri inzistirao veleposlanik i da je gradonačelnik smatrao kako bi bilo “vrlo neprimjereno odbiti poziv prvog čovjeka francuske diplomacije u Hrvatskoj”. Teme razgovora, kako su objasnili, bile su “nastavak i intenziviranje međunarodne suradnje Opatije s Republikom Francuskom” a gradonačelnik i supruga pojeli su predjelo i desert.

Nisu rekli je li gradonačelnik upozorio veleposlanika francuske da dolaskom na večeru krši aktualne propise. S obzirom na dosadašnje performanse i poteze opatijskog gradonačelnika, ni njegov potez ni objašnjenje nažalost ne iznenađuju. Fascinantno je, međutim, koliko političke ignorancije i manjka senzibiliteta pokazuje veleposlanik zemlje koja i sama prolazi kroz tešku pandemijsku krizu i cijela je u lockdownu. Podučkun.net učlanku podsjeća da su zbog pojavljivanja na večeri kojim su prekršili protuepidemijske mjere europski povjerenik za trgovinu Phil Hogan irski ministar poljoprivrede Dara Calleary morali dati ostavke.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.