Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

El Toro dostavlja gigantsku sicilijansku XL pizzu od 800 grama za 105 do 125 kuna

Sicilijanska je pizza nastala u šesnaestom ili sedmnaestom stoljeću. Danas je najpopularnija u New Yorku: lokalni se gastronomski kritičari natječu u komplimentima najboljim restoranima specijaliziranima za sicilijansku pizzu, poput Prince Street Pizze u istoimenoj ulici, gdje sicilijansku pizzu nazivaju jednostavno square.

Sicilijanska pizza morala bi, naime, uvijek biti četvrtasta (premda u nekim regijama u Siciliji postoje i okrugle verzije). Nadalje, sicilijanska pizza ima puno deblje tijesto od napoletane ili thin crust wood oven pizze,

Sicilijanska pizza trebala bi biti debela između dva i pol i tri centimetra, s tijestom s velikim mjehurima. Sicilijansku je pizzu Hrvatskoj predstavio Tvrtko Šakota u prvoj verziji Mundoake. Šakotina je pizza, koju nikad nismo uspjeli pojesti do kraja, bila jedno od najomiljenijih Mundoakinih jela.

El Torov chef Mario Mihelj, dobrovljac s Banije, radio je sa Šakotom u Mundoaki. Stoga je sasvim logiučno što je u ova dostavna vremena El Toro počeo prodavati i pizzu, jedno od najtraženijih dostavnih jela, i to u sicilijanskom stilu kojeg u Zagrebu nema mnogo.

El Toro priprema tri XL sicilijanske pizze. Svaka je teška masivnih 800 grama i vjerojatno može nahraniti najamanje troje ljudi. Uz klasičnu pizzu koja košta 105 kuna i pepperoni pizzu, El Toro peče i Special XL, s pikantnom šalšom od rajčica, buratinom i mortadelom od vepra s tartufima. Pepperoni i Special koštaju po 125 kuna.

Osim El Tora, sicilijansku pizzu, ali s pršutom, dostavlja i RougeMarin.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.