Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Nabavite li propusnice, Novu godinu zaista možete provesti i u dubrovačkim hotelima, u kojima trenutno nema nikoga

dubrovnik-gunduliceva

Usprkos lockdownu i zabrani međužupanijskih putovanja, nekoliko dubrovačkih hotela radit će za Novu godinu, o čemu iscrpno izvještava Dubrovački vjesnik.

Rixos Libertas priprema novogodišnju večeru od pet sljedova za 138 eura po osobi. U Rixosu još ne znaju hoće li im lokalni Stožer civilne zaštite odobriti uporabu klavijatura kao žive glazbene pratnje uz večeru na Silvestrovo. Večera će završiti u 22 sata, nakon čega se gosti moraju povući u svoje sobe.

Soba u Rixosu u ovo doba godine košta oko 130 eura. Rixos, međutim, reporterima Dubrovačkog vjesnika nije htio reći koliko su večera i soba dosad uspjeli prodati

U Excelsioru, doajenu dubrovačkog hotelijerstva koji je otvoren cijele godine, također se organizira novogodišnja večera. Ni Excelsior nije želio otkriti koliko je gostiju zasad rezerviralo smještaj i večeru za Novu godinu. Mnogi skromniji hotel  Lero pohvalio se pak s četrdesetak uplaćenih rezervacija za večeru na Silvestrovo i novogodišnji vikend.

Hrabro je što poneki dubrovački hoteli rade i što organiziraju novogodišnje večere. No, u Dubrovniku, u stvarnosti, trenutno nema nikoga osim Dubrovčana.

Prema podacima Dubrovačke turističke zajednice, početkom božićnog tjedna u Gradu je boravilo točno 77 gostiju, 45 domaćih i 32 inozemna. Bilo bi lijepo kad bi se za Novu godinu ove brojke značajnije promijenile.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.