Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

A VINO GODINE JE…Šesto mjesto zauzima De Gotho graševina iz 2018. godine s 24 boda

VINO-GODINE-2020-COVER

Kutjevačka graševina De Gotho ove je godine na Decanterovim Svjetskim nagradama osvojila platinastu medalju s 97 bodova. Riječ je o iznimno značajnom rezultatu za graševinu, kutjevačko vinogorje i samu vinariju Kutjevo. Platina za De Gotho afirmira graševinu kao svjetski vrijednu sortu i u konkurenciji suhih vina. Suhe su graševine žalosno podcijenjene i na našem i na svjetskim tržištima, što je nepravedno prema ovoj potencijalno briljantnoj sorti.

vino-godine-2020-kutjevo-de-gotho

Ovdje treba reći da je Decanter prije više godina dodijelio platinu i jednoj od graševina Jasne Antunović. Ovogodišnja platina za De Gotho koristi svim hrvatskim proizvođačima ambicioznih graševina. Platinasta medalja za De Gotho koristi i kutjevačkom vinogorju, zato što afirmira Kutjevo kao sasvim specifičan, iznimno dragocjeni terroir.

Kutjevačke se graševine uglavnom ne mogu uspoređivati s graševinama iz drugih dijelova Hrvatske; one su zaista posebne. Naposljetku, sama vinarija Kutjevo, potencijalno najveći proizvođač vina u Hrvatskoj, trebala bi na temelju platinaste graševine De Gotho početi graditi svoj novi stilski i tržišni identitet Vinarija Kutjevo morala bi postati sinonim za jako dobra vina u svim rangovima cijena, a ne za gemište i jeftine litrenke.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.