Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FINALNO ODBROJAVANJE Peto mjesto u izboru za Chefa godine osvojio je Jeffrey Vella s 92 boda

chef-godine-2020-jeffrey-vella

Jeffrey Vella došao je u Hrvatsku prije više od deset godina. Gospodin Vella rođen je na Malti, u hotelijerskoj obitelji. Radio je u nizu uglednih svjetskih restorana, uključujući haute cuisine restoran Gordona Ramseya u luksuznom londonskom hotelu Claridge’s. U Zagrebu je preuzeo Esplanadine kuhinje u vrijeme kad je Esplanade još pripadala Regentu.

Od Zinfandel’sa je vrlo brzo napravio jedan od dva najbolja tadašnja zagrebačka restorana. Dok je radio u Esplanadi objavio je izvrsnu, raskošno dizajniranu kuharicu u izdanju Profila. Poslije Esplanade, gospodin Vella vodio je dubrovački 360, postavio nekoliko restorana u Europi, pa se vratio u Zagreb gdje je kratko kuhao u Oranž Wine Baru i u restoranu Barbieri’s, da bi ga zatim angažirala rovinjska hotelska kuća Maistra.

cap-aureo-gljive

Poslije godinu dana u Monte Muliniju Vella je otišao u Grand Park, gdje u restoranu Cap Aureo poslužuje sezonske menije koji mogu imati i dvadesetak sljedova, s posebnim fokusom na još neistražene aspekte hrvatskih, posebno istarskih namirnica i tradicija. Jeffrey Vella, tehnički savršen i iznimno maštovit chef, cijelo je desetljeće jedan od najutjecajnijih protagonista hrvatske gastronomske scene. Stoga je logično da se u svim ovakvim izborima nalazi u samom vrhu.

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.