Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Berba 2013. kultnog vina Tvoja krv i moja trenutno je u prilično dobroj formi

tvoja-krv-g

Sommelierski šampion Ivan Jug još nas je davno, dok je radio u Apetitu, redovito nudio vinom neobičnog imena Tvoja krv i moja. Vino je bilo fino ali skupo za tada novi, posve nepoznati brend. Danas Tvoja krv i moja ima kultni status u dijelu upućenije vinske publike. Radi se o dalmatinskom garažističkom vinu iza kojeg stoji Gino Matulić, čovjek koji je dugo radio u ugostiteljstvu u Francuskoj.

Grožđe dolazi iz nadinskih vinograda u zadarskom zaleđu, gdje odlično uspijevaju klasične međunarodne sorte. Tvoja krv i moja proizvodi se od cabernet sauvignona i merlota , tri godine odležava u hrastu, a onda još neko vrijeme u boci. Miva, koja to vino prodaje u Zagrebu, trenutno drži berbe 2013. i 2015.

Jučer smo probali 2013. Vino je prije svega gotovo ekstremno mlado, s dobrim kiselinama, snažnim taninima, živahnom rubinskom bojom i puno energije. Bouquet obiluje crnim i crvenim voćem, s prepoznatljivim cassisom i dosta dima, na okusu dominiraju sočnost i jaki voćni okusi, ali je struktura dovoljno ozbiljna da bi ovom bordoškom cuveeu dala integritet zaista dobrog vina. Tvoja krv i moja spada među najzanimljivije hrvatske kupaže caberneta i merlota. Jučer se sjajno složila s medium rare biftecima u umaku od suhih vrganja. Berba 2013. koja ima 14,5 posto alkohola, u Mivinim vinotekama košta 250 kuna.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.