Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

A RESTORAN GODINE JE…. Osmo mjesto sa 60 bodova zauzeo je Noel, jedini zagrebački Michelinov restoran

noel

Noel je u proteklih godinu i pol prošao kroz zaista turbulentno razdoblje. U ljeto 2019. Noelovi su vlasnici otvorili Noel Buje u hotelu San Canzian blizu Buja. Taj projekt, u koji je uloženo strahovito puno energije, vrlo se brzo pokazao logistički neodrživim. Par mjeseci poslije odustajanja od Noela Istra, restoran je napustio chef Goran Kočiš, jedan od utemeljitelja i suvlasnika.

Noel je reagirao brzo i pametno, angažirajući Bruna Vokala, jednog od najtalentiranijih hrvatskih mlađih chefova. No, jasno je da je potrebno određeno vrijeme da se restoran s jakim identitetom i novi chef uspješno usklade. Svemu ovome treba dodati zagrebački potres i koronu.

U višestrukom kaosu u kojem je proveo 2020. godinu, Noel je ipak uspio funkcionirati dovoljno dobro da zauzme osmo mjesto na listi deset najboljih hrvatskih restorana. Osobito nas fascinira Noelova strast prema poslu i brza mogućnost prilagodbe novim okolnostima. Njihova je dostavna hrana uz Esplanadinu daleko najbolja u Zagrebu, a otvaranje delikatesnog dućana odmah kraj ulaza u restoran, pokazuje Noelovu spremnost da u svim, i najgorim uvjetima, oblikuje poslovne modele koji omogućuju preživljavanje fine dining restorana do povratka u normalno normalno.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.