Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Austrija od utorka uvodi potpunu, brutalnu karantenu

korona-maske

Austrijski premijer Sebastian Kurz danas je izjavio da je njegova Vlada odlučila uvesti najstroži mogući lockdown. Austrija se zatvara u utorak 17. studenog, a karantena će trajati najmanje do 6. prosinca. Novi austrijski lockdown znači da se od utorka zatvaraju sve škole, sve uslužne djelatnosti, uključujući primjerice frizere i kozmetičare, ali i sve trgovine osim trgovina hranom, apoteke i benzinskih crpki.

Još drastičnije zvuči odluka da je austrijska Vlada odlučila ograničiti kretanje svojih građana. Prema dosad dostupnim informacijama, Austrijanci će smjeti izlaziti iz svojih domova kad idu na posao, u kupovinu hrane ili u posjet članovima obitelji. Austrijanci će moći izlaziti na otvorene prostore kako bi šetali ili trčali ili vježbali, ali isključivo u društvu osoba s kojima žive.

“Molim vas da u idućih nekoliko tjedana ne susrećete nikoga,” izjavio je premijer Kurz. Austrija zadnjih dana bilježi gotovo desetak tisuća novozaraženih dnevno, a Vlada u Beču smatra kako austrijski zdravstveni sustav ne može podnijeti takvo opterećenje. Stoga se austrijska Vlada odlučila na jedan od najbrutalnijih lockdowna u Europi.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.