Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

FENOMEN ISTARSKOG JESENSKOG KORONA TURIZMA Hoteli i dalje rade, restorani su vikendima puni

rovinj-rivijera

Ovaj vikend u Rovinju rade tri velika hotela: Grand Park, Lone i Eden. Maistra  je financijski previše pedantna tvrtka da bi tri velika hotela držala otvorenima kad se to ne bi isplatilo. Dapače, za sobama vlada prilična potražnja. Lone smo rezervirali preko Booking.coma. U četvrtak navečer na stranici je pisalo only 2 rooms left.

U Rovinju smo završili slučajno. Kanili smo spavsti u Motovunu, ali u Roxanichu, jedinom dobrom motovunskom hotelu, u četvrtak navečer više se nije mogla rezervirati soba za vikend. Sve je bilo zauzeto.

Prije dva tjedna luksuzni vinski hotel Franca Cattunara u Novoj Vasi također je bio pun do zadnje sobe, kao i čuveni San Rocco u susjednoj Brtonigli. Restorani u Istri također su vikendima solidno puni, što su nam jutros rekli u rovinjskom Riu koji u ovo doba godine poslužuje i doručak baš kao da smo u punoj sezoni.

Istri se očigledno događa fenomen jesenskog korona turizma koji nitko nije očekivao. Usprkos faktički zatvorenim granicama i na baš malom broju zaraženih Covidom-19, Istru svakog vikenda posjećuje solidan broj gostiju. Riječ je uglavnom o Zagrepčanima, što nam je prije petnaestak dana potvrdio vlasnik San Rocca Tulio Fernetich; vikendaška invazija zagrebačkih gostiju na Istru bila je vidljiva i jutros, po brojnim zagrebačkim registracijama na autima parkiranima ispred rovinjskih hotela.

Istri, ili barem nekim dijelovima Istre, ide relativno dobro s obzirom na zaista izvanredne  okolnosti koje vladaju Hrvatskom. Stoga bi bilo kakav lockdown za Istru bio prilično katastrofalan.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.