Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Na Trešnjevci je otvorena Izakaya, kvartovski restoran iza kojega stoji ekipa Timea

izakaya

Time u Amruševoj bio je jedan od najpopularnijih restorana Zagrebu. Prije nekoliko mjeseci su iselili iz prostora u centru grada, da bi ovih dana na Trešnjevci otvorili Izakayu by Time, japanski kvartovski restoran s ambicioznom kartom koktela. Izakaya je japanski format gostionica, neformalnih lokala u koja se dolazi radi pića i malih jela ili snackova. Izakaya by Time ima sličan koncept. 

Listu koktela potpisuje barmen Roman Rabik koji trenutno ne radi u Timeu nego u novootvorenom restoranu Hectorthemexican u Trondheimu u Norveškoj. Meni je podijeljen na pet segmenata, japas (japanske tapase) s tempurama, spring rollsima i sličnim malim jelima, bunse s japanskim sendivčima, bowls s pokeom i donburijem, sushi i bento boksove.

Izakaya ima i dječji meni. Izbor piva sveden je na Estrellu, Zeppelin i Sapporo, izbor vina je manje ambiciozan nego u Timeu jer Izakaya je ipak kvartovski restoran, s nekoliko odličnih etiketa poput Tinpot Hut crnog pinota i Toljevog Dingača. Izakaya radi od ponedjeljka do četvrtka od 11 do 23 sata, petkom i subotom do ponoći. Nedjeljom ne rade. 

Foto/Instagram @izakayabytime

Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.