Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Otkazan je Advent u Zagrebu

advent-klovicevi

Zagrebački Advent ove se godine neće održati. Potvrdila je to danas Olivera Majić, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika. Gospođa Majić doslovno je rekla da Adventa u Zagrebu u dosadašnjem obliku, ove godine sigurno neće biti. Spominjala je neke druge zasad još nedefinirane oblike javnih događaja u povodu Božića i Nove godine.

“Neće se održati naš tradicionalni prepoznatljivi Advent, ali vidjet ćemo kako će to biti, možda na neki primjereniji način bude, razrađujemo epidemiološke mjere i vidjet ćemo, nakon Svih svetih ćemo imati više informacija”, rekla je Majić.

Otkazivanje Adventa u Zagrebu logična je odluka: u sadašnjim epidemiološkim okolnostima. Takvo bi masovno okupljanje bilo posve nerealno i štetno. Međutim, neodržavanje Adventa ozbiljan je financijski udarac za zagrebačke ugostitelje (i ne samo zagrebačke, na Adventu su gostovali restorani iz cijele zemlje).

Mnogi su ugostitelji tijekom Adventa ostvarivali višemjesečni promet. Otkazivanje Adventa još je jedan elemet koji zaokružuje sliku o 2020. kao o najgoroj godini u poslijeratnoj povijesti hrvatske restoranske industrije.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.

})