Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

INTENZIVNO PREPORUČUJEMO U Zagreb su stigle čokolade sa slaninom i whiskyjem

zotter-whisky-bacon-g

Premda može zvučati neobično, dimljena slanina, panceta ili bacon već su barem desetak godina uobičajeni sastojci restoranskih deserata, osobito u Sjedinjenim Državama, ali i u Engleskoj. Slanina se najčešće kombinira s čokoladom i karamelom, ili se stavlja u sladolede. Utoliko Zotterova Whisky Bacon čokoladica ne samo da nije šokantna kao ona s ribljim glavama ili ona s krumpirovim salatom i ljubičastim lukom (obje su završile na Zotterovu Groblju propalih ideja). Whisky Bacon gotovo da je mainstream. Ali je skoro fenomenalna.

Vječno zaigrani Zotter iz austrijske Štajerske, proizveo je, dakle, čokoladu s dimljenom bio slaninom, kojoj je dodao whisky i malo karamela. Omotač je napravljen od 70-postotne crne čokolade, a punjenje od mliječne čokolade s visokim postotkom kakaa. Okus je alkoholno-mesno sladak, s blagim nijansama dima i s aftertasteom koji asocira na kanadsku slaninu glaziranu javorovim sirupom.

Tekstura je preblago hrskava: Zotter se tu mogao malo više potruditi. No, neovisno od ne baš impresivne teksture, Whisky Bacon trenutno je, uz Maroni Rum, najzabavnjji okus bilo koje čokolade koja se može kupiti u Hrvatskoj. Whisky Bacon košta 27 kuna za 70 grama. Treba ga, naravno, jesti uz whisky malo jačeg tijela. Prodaje se u Vivatovim vinotekama.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.