Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji
Divider Text

Prva velika jesenska kiša test je za hrvatske restorane usred drugog vala epidemije

josh-wilburne-nqZMum7lpIY-unsplash

Kiša će,kažu prognoze, u Zagrebu i na većem dijelu obale trajati do ponedjeljka. Prva velika jesenska kiša predstavlja stanoviti test i za restoransku industriju. Restorani uglavnom ne profitiraju od kiše, osim onih na moru usred ljeta kad kiša goste s plaže premjesti u restorane i kafiće. No, u svim drugim okolnostima kiša loše utječe na restoranski promet.

Budimo realni, malo tko po ovom pljusku želi voziti do Opatije ili Rovinja ako baš ne mora. U Zagrebu puno manje ljudi izlazi u grad kad pljušti. U epidemijskim bi okolnostima utjecaj kiše na restoranski posao mogao biti znatno veći nego prije epidemije.

Prvo, mnogim su restoranima danas prepolovljeni kapaciteti, jer po jakoj kiši terase ne rade. Dodamo li tome manji broj stolova u blagovaonicama zbog epidemioloških mjera, ovaj će vikend mnogo restorana raditi sa svega tridesetak posto kapaciteta u usporedbi sa sunčanim danom prije epidemije. Drugo, u ona dva ili tri tjedna od prvog slučaja korone u Hrvatskoj pa do proglašenja lockdowna, restoranski je promet bio masakriran jer su se gosti bojali zaraze.

Pitanje je koliko će gostiju sada htjeti ručati i večerati u zatvorenim prostorima. U svakom slučaju, klimatski uvjeti nikad dosad nisu toliko utjecali na restoranski biznis kao ove jeseni.

PODIJELI
Plava
Sve sto stvarno trebate znati o gastronomiji
Sve što stvarno trebate znati o gastronomiji

Dev & Hosting Plavi Pixel © 2023. Kult Plave Kamenice. All rights reserved.